37. Norge er en politistat
En politistat er en stat (land) der politiet og eller militærvesenet kan gripe inn mot statens innbyggere med overvåking, anholdelser, ransakinger og avhør uten bestemt lovhjemmel (eller ved vid fortolkning av de lover som finnes). Et politi som fremsetter falske påstander og bevis under avhør, etterforsker utelukkende i retning skyldig, og - hvis de ikke finner bevis, manipulerer bevisene for domstolene - underminerer både rettsstaten og demokratiet Norge. At dette godkjennes hele veien opp til Riksadvokaten, betyr at Norge er en politistat. Man skal havne på innsiden av en straffesak for å oppdage det. Dette holdes skjult ovenfor både befolkningen og det internasjonale samfunnet.
Fire personer i Oslo Politidistrikt og Oslo Statsadvokatembeter har brutt loven på ti punkter i denne saken, for å lykkes med en uskyldig domfellelse.
Politiets etterforsker Gina Kathrine Kjendlie har fremsatt falske påstander og bevis under avhør, etterforsket utelukkende i retning skyldig, og sammen med spesialetterforsker Terese Steinsrud Granheim manipulert bevisdokumentasjonen i en straffesak. De fjernet reelle honorar for 479 000 kroner. Deretter pakket de tallene inn i en revisjonsrapport og presenteres som "tallfunn", under ed i tingretten. Hvis en regnskapsfører eller revisor hadde forfalsket et regnskap for domstolene slik politiets etterforskere har gjort, ville vedkommende blitt straffeforfulgt.
Politiadvokat Knut Stray Skavang samarbeider med spesialetterforskerne om presentasjon av de falske tallene fra bedriften, og fremsetter enda flere falske påstander for Borgarting lagmannsrett; skriftlig. Dommerfullmektig Arne Moss Westgård gidder ikke sitte der i de tre dagene saken er berammet for retten, men kapper saken i to etter halvgått tid. Han underkjenner Aksjeloven, standard bransjepraksis for hele kultursektoren og det faktum at lånet ble brukt akkurat slik det skulle i bedriften, for å kunne skape en fiktiv rasjonalitet i dommen.
Førstestatsadvokaten signerer et påtegningsark til Høyesterett, der han mener dommen er riktig - uten å ha lest dokumentene.
Disse lovbruddene er akseptert hele veien opp til toppledelsen i politiet og påtalemyndigheten.
Lytt til hele episoden her, eller finn podcasten Rettssikkerhet? på Spotify