33. Ingen er like for loven

 

Dialogen med Spesialenheten og Riksadvokaten viser til en svært alvorlig kjensgjerning: Ingen er like for loven.
Ansatte i politiet og påtalemyndigheten har immunitet mot straffeforfølgelse når de overtrer straffeprosessloven i forbindelse med etterforskning, avhør og påtaleprosesser. Det betyr at Norge er en politistat, ikke et demokrati.

Fire personer i Oslo Politidistrikt og Oslo Statsadvokatembeter brøt loven på ti punkter for å få til denne uskyldige domfellelsen.

Politiets etterforsker Gina Kathrine Kjendlie har fremsatt falske påstander og bevis under avhør, etterforsket utelukkende i retning skyldig, og sammen med spesialetterforsker Terese Steinsrud Granheim manipulert bevisdokumentasjonen i en straffesak. De fjernet reelle honorar for 479 000 kroner. Deretter pakket de tallene inn i en revisjonsrapport og presenterte sine "tallfunn", under ed i tingretten. Hvis en regnskapsfører eller revisor hadde forfalsket et regnskap for domstolene slik politiets etterforskere har gjort, ville vedkommende blitt straffeforfulgt.

Politiadvokat Knut Stray Skavang samarbeidet med spesialetterforskerne om presentasjonen av de falske tallene fra bedriften, og fremsatte enda flere falske påstander for Borgarting lagmannsrett; skriftlig. Dommerfullmektig Arne Moss Westgård gidder ikke sitte der i de tre dagene saken er berammet for retten, men kapper saken i to etter halvgått tid. Han underkjenner Aksjeloven, standard bransjepraksis for hele kultursektoren og det faktum at lånet ble brukt akkurat slik det skulle i bedriften, for å kunne skape en fiktiv rasjonalitet i dommen.

Ingen er like for loven

Ansatte i politiet og påtalemyndigheten har strafferettslig immunitet.

 

Lytt til hele episoden her, eller finn podcasten Rettssikkerhet? på Spotify

Forrige
Forrige

34. Dommen skaper presedens

Neste
Neste

32. Riksadvokaten godkjenner lovbrudd i politiet og påtalemyndigheten